Doel
Doel:

Van bij de opstart van onze  activiteiten als plantenkwekerij streefden we naar een duurzaam landbouwbeleid op onze gronden.
Deze lijn willen we verder doortrekken in onze “zelfoogstboerderij”: met respect voor milieu, mens en dier.

Op onze “zelfoogstboerderij”, in de biologische teelt van gewassen, is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen verboden.  
Om onze gewassen te beschermen zetten wij zeer geruime tijd de natuurlijke vijand van de plantenbelager in. Zo bestrijden we deze op een natuurlijke wijze (Bio-groei). Voor de bemesting wordt ook enkel toegestaan dat deze afkomstig zijn van gecertificeerde bio-bedrijven. Enkel biologische- en organische meststoffen komen in aanmerking.

Ook het plant-, poot- en zaaigoed is afkomstig van bio-gecertificeerde bedrijven in de EU. Alleen zo kunnen we garanderen dat uw verse groenten, kruiden en bessen zoals ze op onze zelfoogstboerderij gekweekt worden, het echte bio-garantielabel verdienen.

Wij hebben er ons dan ook toe verbonden om het Biolabel te dragen en volgens het Bio lastenboek te telen.
Dit geeft ons een erkenning dat we bewust omgaan met milieu, mens en dier. Het is tevens een garantie voor een gezonde en bewuste keuze om biologisch geteelde groenten, kruiden en fruit te eten.

Ons doel is samen te streven om bewuster te gaan leven en laten leven, beter om te gaan met het milieu uit respect voor alles wat onze planeet “moeder aarde” te bieden heeft.

Het besef groeit onder de mensen steeds meer en meer dat we iets moeten ondernemen om de verspilling tegen te gaan en onze overconsumptie maatschappij halt toe te roepen. 

Door de keten van distributie korter te maken verlagen we de Co2 uitstoot van de soms lange weg die ons voedsel moet afleggen om tot op ons bord te komen.
Wij hebben besloten: hoe klein onze bijdrage ook zal zijn mee te werken aan een betere, gezondere wereld en leefomgeving.  
Dit voor de toekomst van onze kinderen! 


!Verklein samen met ons uw ecologische voetafdruk!


Official Member C.S.A.

Geïnteresseerd?
in deelnemen of
in een volgend infomoment 
Kom vrijblijvend een infomoment bijwonen op onze boerderij.  


Wij geven een begeleide rondleiding met de nodige informatie...Nieuw vanaf aanvang seizoen 2019

! introductie uitbreiding afnamemogelijkheden !
pakketsysteem - losse groenten via webshop 

stuur ons een mailtje om uw deelname te bevestigen.


Wij zijn bereikbaar met tram 3, eindhalte Krijgsbaan, Melsele. Slechts 900 meter wandelen...
of neem de gratis Zwijndrechtbus aan eindhalte Melsele/ krijgsbaan tot zoomarkt, 25 m ingang pluktuin,
Slecht 5 km van de binnenstad (Antwerpen) met de fiets of te voet.  Fietsknooppunt 20, St. Annekesroute.

Instagram