Bezoek de Boerderij in Frankrijk

Boerderijschool

De Boerderijschool is een vernieuwend concept op het gebied van Boerderijeducatie. Het is in de praktijk ontstaan. Sinds 2006 gaan scholen van diverse signatuur (katholiek, christelijk, openbaar, vrije scholen, jenaplan, speciaal onderwijs) naar de Boerderij. Het gaat om levend leren op de boerderij: de kinderen leren op de boerderij vanuit de directe praktijk en op school worden de ervaringen verwerkt. De kracht van de Boerderijschool zit in de eenvoud van het concept. Op de boerderij werken de kinderen mee met allerlei basis werkzaamheden. De authentieke omgeving en het buiten zijn op een boerderij draagt er toe bij dat de kinderen het beste en meest eigene van zichzelf naar boven kunnen halen.

De kern van de Boerderijschool is een intensieve samenwerking tussen een school en een nabijgelegen boerderij, land of tuinbouwbedrijf. Bij de Boerderijschool gaat het om een onderwijsvernieuwing voor de school en een nieuwe product-marktcombinatie voor de boeren. Het doorvoeren van vernieuwingen is een proces dat tijd en energie vraagt. School - boerderijkoppels worden hierin begeleid door de stichting Boerderijschool.

Stichting Boerderijschool heeft verbondenheid hoog in het vaandel staan. Niet alleen raken de kinderen door het werk op de Boerderijschool meer verbonden met zichzelf, de anderen en de natuur, ook is de inzet om een structurele verbinding tot stand te brengen tussen een school en een agrarische onderneming.
In het onderwijsconcept zijn onze ervaringen tot nu toe verwerkt. We willen met het concept nieuwe scholen inspireren en motiveren om zelf een Boerderijschool op te starten.

In de bijgevoegde link een mooie getuigenis van een deelnemende school

Bronvermelding:
Met dank aan Jaap Meijer voorzitter stichting Boerderijschool.

 

Bezoek de Boerderij

Wij ontvangen met veel plezier groepen kinderen en volwassenen en geven graag meer uitleg over de werking van de boerderij en gezond voedsel.

Wat kunnen wij aanbieden:

- In groep de diverse aanplantingen van kruiden, groenten en fruit laten proeven, ruiken en aanvoelen

inbegrepen zijn een drankje en Biologische boerencake.

- een halve dagdeel meewerken op het veld onder begeleiding van de boer en of boerin van aanplanten tot oogst en alle facetten van een werkdag zoals de boer zijn werkdag er kan uitzien.

inbegrepen zijn een drankje, Biologische boerencake en een warm Bio soepje

 

Indien u als school, leerkracht, bedrijf of vereniging interesse heeft om de boerderij te bezoeken en Voor meer info ivm tarieven en vrije datums vul dan hier het contactformulier even in en we nemen spoedig contact op.

Adresgegevens: